A becsületes város? Kazincbarcikán három esetben is a becsület győzött a mohóság felett

Megosztás

A mai, borzalmasan elferdült világban mindig remek érzés ilyen történetekkel szembesülni, főleg ha az éppen Kazincbarcikán történik. Bármelyik esetben a megtaláló simán zsebre vághatta, illetve eladhatta volna könnyen szerzett prédáját, ám mindannyiszor hihetetlen becsületességről tettek tanúbizonyságot.

Milyen sokan rohannának eladni egy semmiből talált mobiltelefont, vagy vágnának zsebre egy csinos kis összeget, amit valaki a bankjegykiadó-automatában felejtett. Egy talált pénztárcáról már ne is beszéljünk, a mai világban meglepetést kelt, ha ezeket valaki jogos tulajdonosának visszaadja. Márpedig Barcikán ez történt háromszor is, rövid idő leforgása alatt. Eszükben sem volt visszaélni a helyzettel, inkább azonnal a hatóság segítségét kérték. 

Az első eset október 7-én reggel történt, amikor megjelent egy hölgy a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, és leadott egy általa talált mobiltelefont. Gesztusa nem volt hiábavaló, hiszen néhány óra múlva jelentkezett a készülék gazdája, s miután igazolta magát és feloldotta a készüléket, boldogan tért haza tulajdonával.   

Ugyanezen a napon egy másik feledékeny városlakó is szerencsésnek mondhatta magát, ő egy OTP automatában felejtette az általa felvett készpénzt. Az utána érkező személy azonban felhívta a 112-es segélyhívó számot, így a rend őrei kimentek a helyszínre, elismervény ellenében átvették az összeget, tíz perc múlva pedig maga a tulajdonos is előkerült. A nála lévő bizonylat egyértelművé tette, hogy övé az ott feledett pénz, így forintra pontosan visszakapott mindent. 

Három a magyar igazság – mondják, s ez ebben az esetben is igaznak bizonyult. Október 8-án egy férfi érkezett a rendőrkapitányság épületébe, aki egy pénztárcát adott le, amelyet kutyasétáltatás közben talált. A tulajdonos szerencsére idővel itt is megkerült, és miután bizonyította kilétét, hazavihette jogos tulajdonát. 

Úgy tűnik tehát, több a becsületes ember, mint hinnénk. Ettől függetlenül figyeljünk és vigyázzunk értékeinkre, ha pedig ez másvalakinek nem sikerül, segítsünk. Mert igaz lehet a mondás: jó tett helyében jót várj. Remélni tudjuk, ha ők kerülnek hasonló helyzetbe, rajtuk is segíteni fog egy becsületes ember. Forrás: Kolorline.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek